Restaurant Cave du Roy

Ons restaurant "Cave du Roy" bevindt zich op de Grote Markt van Brussel in België, beroemd door zijn architecturale geheel dat enig ter wereld is en opgenomen is in het werelderfgoed van de UNESCO. U bereikt het kloppende hart van de stad door de straatjes van het Oude Brussel in de onmiddellijke omgeving.

60 gasten kunnen lekker warm bediend worden, in de bescherming van de eeuwenoude muren van onze schitterende gewelfde kelder van de 17de Eeuw, onder het huis «l'Hermitage» dat in 1698 gebouwd werd.

Wie kan er een betere situatie bedenken om kennis te maken met de Brusselse ziel?
Het is zeker om die reden dat vele inwoners er hun bezoekers mee naar toe nemen, zodat ze de geschiedenis, de keuken en de gastvrijheid kunnen ontdekken die kenmerkend zijn voor onze hoofdstad.

Vanop het terras van de "Cave du Roy" hebt U een rechtstreeks uitzicht op het mooiste theater ter wereld, met het stadhuis en zijn 90 m hoge toren, het «Huis van de Koning» en de huizen van de gilden (einde 17de Eeuw).

In 1903, werd de kelder van de «l'Hermitage» ingericht als frituur; daar kwamen de tuinders en de kleine burgers mosselen met frieten eten.

Vandaag heerst de traditionele Brusselse keuken er al een eeuw lang, met een achtergrond van Brusselse muziek (flonflons): Carbonnades van Hoeilaert, Scampis à la blanche, Moules à la faro, ... gerechten bereid zoals vroeger.

Voor defijnproeversperfectionisten,kunt u eenboekthemafeest, met vriendenof bedrijven.